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Objectifs

Maitriser les bases de la dégustation et comprendre les spécificités organoleptiques des spiritueux.

Périods

Dates : 29 avril 2026
Durées et horaires : 1 jour soit 7 h

Price

370 euros TTC - (déjeuner du midi inclus)

  Public, prerequisites

  • General public

  Level

No

 

 Number of places

  • Minimum : 11 participants
  • Maximum : 40 participants

Program

  • Market, products and regulations in France
  • Principles of distillation
  • Production methods and categories of spirits
  • Principles of tasting spirits
  • Applications to Cognac, Armagnac, Whisk(e)ys , Rhums

Applied tastings will illustrate each theme

A simple, convivial lunch will provide an opportunity to discover food and wine pairings.

Target skills
Speakers
Details
Contact

  • Etre capable d’évaluer les caractéristiques sensorielles et la typicité de spiritueux, en appliquant des techniques de dégustation professionnelle
  • Etre capable de caractériser un spiritueux, en spécifiant le type de matière première et ses principales étapes d’élaboration.

  • Professionals in the spirits industry

Pedagogical methods

  • Presentations with discussions and exchanges
  • Tastings
  • Trainee booklet

Validation procedures

Placement test and Certificate of achievement

Need more information?


 

 

Head of education

Laurence Geny-Denis

 

Laurence Geny-Denis

Phone: +33 (0)5.57.57.58.54
Contact by email

researchgatelinkedin

 

 



Institut des Sciences de la Vigne et Vin - 210 Chemin de Leysotte
CS50008 - 33882 Villenave d'Ornon

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