Objectifs
Maitriser les bases de la dégustation et comprendre les spécificités organoleptiques des spiritueux.
Périods
Dates : 29 avril 2026
Durées et horaires : 1 jour soit 7 h
Price
370 euros TTC - (déjeuner du midi inclus)
Public, prerequisites
- General public
Level
No
Number of places
- Minimum : 11 participants
- Maximum : 40 participants
Program
- Market, products and regulations in France
- Principles of distillation
- Production methods and categories of spirits
- Principles of tasting spirits
- Applications to Cognac, Armagnac, Whisk(e)ys , Rhums
Applied tastings will illustrate each theme
A simple, convivial lunch will provide an opportunity to discover food and wine pairings.
- Etre capable d’évaluer les caractéristiques sensorielles et la typicité de spiritueux, en appliquant des techniques de dégustation professionnelle
- Etre capable de caractériser un spiritueux, en spécifiant le type de matière première et ses principales étapes d’élaboration.
- Professionals in the spirits industry
Pedagogical methods
- Presentations with discussions and exchanges
- Tastings
- Trainee booklet
Validation procedures
Placement test and Certificate of achievement
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